Floor Hovens
Over mij

Over mij

Hoi! Mijn naam is Floor. Ik ben oprecht, eerlijk en een positief mens. Ik wil mensen graag helpen inzien dat ze zelf al alles in zich dragen om gelukkig en gezond te zijn. Het is mijn missie om mensen de taal van hun emoties te leren verstaan en hun vitaliteit, veerkracht en zelfredzaamheid te verhogen. Zodat ze een gezond en gelukkig leven kunnen leiden in afstemming met zichZelf.

Als kind al vond ik menselijk gedrag vaak erg onlogisch. Het viel me op dat veel mensen graag verhalen vertellen en zich druk maken over allerlei zaken die buiten zichzelf liggen of die wellicht in de toekomst zouden kunnen gebeuren. Vooral in hun oordelen naar zichzelf of anderen zag ik heel veel mensen zichzelf en anderen onnodig pijn doen. Dat vond ik best wel vreemd.

Toen ik zeventien jaar was studeerde ik aan het Conservatorium en raakte ik opgebrand, een burn out. Ik stopte met mijn opleiding en in de periode die volgde had ik vaak weinig energie en kreeg ik last van darmklachten. Een natuurgeneeskundige hielp mij door middel van een dieet, maar ik leerde verder niet hoe ik goed om kon gaan met mijn energiehuishouding. Ik realiseerde me dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn geluk en gezondheid en ging mij verdiepen in gezonde voeding en ik las veel boeken over zelfontwikkeling. Na een afgeronde opleiding communicatie ging ik werken in het communicatievak.

Toen ik drieëntwintig was en het steeds maar niet lukte om mijn rijbewijs te behalen, constateerde iemand dat ik wellicht hoogsensitief was. Dat verklaarde voor mij een hoop en gaf me al meer rust. Maar ik wist toen nog steeds niet hoe ik goed om kon gaan met mijn hooggevoeligheid en waarom ik mij soms zo intens kon voelen. Heel vaak wist ik niet wat ik wilde of begreep ik niet wat ik voelde.

Op mijn vijfentwintigste werd ik moeder van ons eerste kindje. Hij was zoals ze het noemen een huilbaby. Het was een pittige tijd. Er ontstond bij mij de behoefte om te vertragen. Ik nam ontslag bij mijn werkgever en koos voor aandacht voor en verbinding met mijn kindje. In 2016 kregen we ons tweede kindje. Toen ik bijna fulltime voor onze twee kinderen zorgde zat ik er regelmatig echt doorheen. Ik wilde graag een goede moeder zijn, maar vergat daarin meZelf. Mijn balans was kwijt, ik zag het leven soms echt niet meer zitten en voelde me vaak depressief. Ik voelde dat er echt iets moest veranderen. Ik wilde gaan leven en werken vanuit mijn hart!

Eerst mocht ik weer terug naar de basis: met mijn aandacht naar het hier en nu. Ik tekende een kind in zijn kracht met stevige wortels naar de aarde. Dat wenste ik voor elk kind, elk mens. Ik besloot om in 2018 om de opleiding tot mindfulness kinder- en jongerentrainer te volgen. Tussen 2018 en 2022 verzorgde ik aandachttrainingen methode Eline Snel in het onderwijs. Daarna volgde ik nog diverse trainingen en cursussen: De cursus Moeiteloos jeZelf zijn (2019) van Vera Helleman, Geweldloze Communicatie bij Civas, Access Bars Practitioner (2020) van Access Consciousness en de training Positieve Gezondheid (2021) bij Fontys Pro en de driedelige cursus Autisme als Kracht van Vera Helleman. September 2020 ben ik gestart met de opleiding EmotieCoaching bij het Emotie Expertise Centrum. Mijn intentie is om begin 2022 af te studeren. Door het pad van aandacht, verbinding en voelen te volgen kwam ik weer terug in verbinding met meZelf. De opleiding tot EmotieCoach van Vera Helleman heeft me geleerd om echt goed te voelen wat ik nodig heb om in balans te blijven. Mijn emoties zijn de spreekbuis van mijn Ziel en ik kan niet anders meer dan leven vanuit mijn gevoel!

Ik heb mij gespecialiseerd in emoties, mindfulness, verbindende communicatie, positieve gezondheid, hooggevoeligheid en autisme. Wil je graag weten of ik iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Venlo. Als vegetariër probeer ik graag plantaardige recepten uit en ga ik met mijn gezin graag erop uit met ons VW camper busje. Van hardlopen of wandelen in de natuur kom ik helemaal tot rust en yin yoga zorgt ervoor dat ik soepel en ‘in’ mijn lijf blijf.