Floor Hovens
Over mij

Over mij

Mijn naam is Floor Hovens – Vermulst. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Venlo. Mijn vrienden en familie benoemen mij als open, positief, oprecht, eerlijk, gevoelig, zorgzaam, sportief, creatief en muzikaal. Ik houd van dansen, zingen en springen. Als vegetariër experimenteer ik graag met plantaardige recepten in de keuken en ga ik met mijn gezin graag erop uit met onze camper. Van wandelen of hardlopen in de natuur kom ik helemaal tot rust en yin yoga zorgt ervoor dat ik soepel en ‘in’ mijn lijf blijf.

Als kind werd ik getypeerd als verlegen en rustig. Als hoogsensitief persoon verloor ik balans bij te veel prikkels om me heen. Op mijn zeventiende studeerde ik aan het Conservatorium en raakte letterlijk opgebrand, een burn out. Daarna ging ik de hbo opleiding Communicatie volgen. Na mijn afstuderen kreeg ik al gauw een baan aangeboden. Op mijn vijfentwintigste werd ik moeder en voelde ik dat ik weg wilde uit het wereldje van snelle communicatie. Ik wilde vertragen, voelen wat er in mij gebeurde en ook voelen en begrijpen wat mijn kindje wilde. 

Ik besloot de opleidingen tot mindfulness kinder- en jongerentrainer te volgen om jonge mensen al vroeg te leren ‘voelen’ en in het NU te zijn. Voor Jong & Mindful (zie jongenmindful.nl) verzorg ik mindfulness trainingen in het onderwijs.

Daarop volgde ik een aantal cursussen en trainingen: Moeiteloos jeZelf zijn (2019) van Vera Helleman, Geweldloze Communicatie (2020) bij Civas, de cursus tot Access Bars Practitioner en een cursus Klankschaal als spiegels van de Ziel, de training Positieve Gezondheid (2021) bij Fontys Pro en de driedelige cursus Autisme als Kracht ontwikkeld door Vera Helleman.

In september 2020 ben ik gestart met de opleiding EmotieCoaching bij het Emotie Expertise Centrum. Ik hoop eind 2021 af te mogen studeren.

Het is mijn missie om mensen de taal van emoties te leren begrijpen en hun veerkracht en zelfredzaamheid te verhogen. Ik sta helemaal achter de quote “De zin van het leven is dat je er zin in hebt!” van Alexander Smit. Neem jij de touwtjes in eigen handen en kies jij voor jouw geluk? Ik help je op weg!

Mijn gezin